NOVI SAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u Novom Sadu i zvanično pustila u rad Naučno-tehnološki park (NTP), istakavši da će najveći grad Vojvodine imati jedan od najboljih naučno-tehnoloških parkova ne samo u Srbiji, već i u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Ona je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem uručila dvadeset ugovora velikim kompanijama, startapima i institutima koji će biti smešteni u NTP Novi Sad, a kako je poručila, cilj čitave investicije jeste povezivanje nauke i privrede, kao i dalji razvoj kompanija i talenata u oblasti tehnološkog razvoja.

Premijerka je podsetila da je pre samo godinu dana otvorena prva faza NTP-a u Novom Sadu i da su dosad u tom objektu bili centri za razvoj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, te da od danas čitav NTP dobija svoju punu namenu.

“Ovde postoji najbolji sistem, ovde imate fakultet, velike kompanije sa razvojnim centrima i imate startap inovacione kompanije koje će sarađivati sa njima i učiti od njih. To je jedinstven sistem koji je svojevrsna fabrika znanja i inovacija”, kazala je premijerka istakavši da će u NTP u Novom Sadu raditi oko hiljadu najboljih inženjera u Srbiji.

RTV