NOVI SAD – Zimska služba JKP „Čistoća“ Novi Sad spremno je dočekala sneg, a vozila i radnici te službe su na terenu konstantno, dok god budu trajale snežne padavine, u sve tri smene, 24 sata dnevno.

Na novosadskim ulicama je osam vozila sa daskom i rasipačem soli, od toga šest traktora i dva multifunkcionalna vozila „Boneti“, kao i pet vozila za podršku.

Ukupan planirani broj je 21 vozilo, a njihov broj na terenu se povećava u skladu sa potrebama, u slučaju većih padavina.

Oko 150 radnika i mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća” rade bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju

pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Naše preduzeće, pre svega, radi čišćenje površina trotoara i formiranje pešačkih staza, kao i čišćenje centra grada.

Zimska služba JKP „Čistoća“ je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama gradskih javno-komunalnih preduzeća i spremna je i za obilnije padavine.

Odnošenje smeća za sada redovno Ekipe Službe za odnošenje i transport otpada JKP “Čistoća” Novi Sad su konstantno na terenu u punom kapacitetu i uprkos snežnim padavinama odnose smeće po redovnom režimu.

RTV