BEOGRAD -Roma Company nastavila je tradicionalno doniranje boja i materijala za oslikavanje i uređenje prostorija u vrtićima širom Beograda. U saradnji sa slikarkom Majom Simić,oslikan je vrtić „Veverica“ na Galenici, u okviru Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević“ u Zemunu. Kreativna rešenja i originalne ideje obradovale su kako mališane, tako i osoblje vrtića.
„Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu. Donacijom materijala za uređenje vrtića želeli smo da doprinesemo svakodnevnoj radosti mališana i njihovom prijatnijem boravku u novom ambijentu. U saradnji sa slikarkom Majom Živković i učenicima Savremene gimnazije još jednom smo ukazali na značaj zajedničkih projekata u cilju pomoći lokalnoj zajednici“,izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u Roma Company.

U realizaciji akcije,profesorki likovne kulture MajiSimić,pomogli su njeni učenici iz Savremene gimnazije, koji su svojim kreativnim pristupom i entuzijazmom osmislili čitav koncept i time uneli jednu novu dimenziju u dečiji svet.
„Učenici i profesori ‚‚Savremene gimnazije“, uz podršku Roma Company, omogućili su deci i osoblju vrtića „Veverica“ da bojama ispričaju svoju priču o zajedništvu. Do slike se došlo kroz priče iz svih grupa koja je pretočena u simbole i oslikana uz pomoć učenika i umetnika na zidu zajedničkog hola vrtića. Deca i umetnici zajedničkim radom učinili su vidljivo učenje i vrednosti koje neguju od jaslica do polaska u školu. Prikazom njihovih priča i mapom prolaska kroz različita mesta I uzrasne grupe, umetnici su omogućili I drugim učenicima programa (roditeljima I osobama iz okruženja) da vide i prepoznaju vrednosti zajednice u kojoj deca odrastaju,“izjavila jeMaja Simić, profesor likovne kulture u Savremenoj gimnaziji.
Zajedničkom akcijom Roma Company, umetnika iz Savremene gimnazije, dece i vaspitača još jedan vrtić udahnuo je svežinu svojim prostorijama, a svakodnevne igre mališana bogatije su za novi vizuelni svet u novim bojama i slikama zaduženim za razvoj dečije kreativnosti i mašte. Najmlađi i zaposleni u vrtiću sada imaju još jedno lepo mesto za druženje i nezaboravne trenutke provedene sa svojim drugarima.