MOSKVA – Velika godišnja konferencija za novinare predsednika Rusije Vladimira Putina je završena, a trajala je ukupno 3 sata i 56 minuta. Putin je na konferenciji odgovorio na 55 pitanja, javlja RIA Novosti. On je poručio da se borba protiv koronavirusa nastavlja. Pozvao je građane da se u što većem broju vakcinišu, kako bi u 2020. godini dostigli kolektivni imunitet. Istakao je da se Rusija ne može pobediti, već samo uništiti iznutra. Naglasio je i da Rusija želi da izbegne sukob sa Ukrajinom i Zapadom, kao i da je širenje NATO-a na istok neprihvatljivo.
Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je opkoliti Rusiju težak zadatak, ali da je sve više novih stranih vojnih baza koje se pojavljuju svuda oko nje.

“Baze su svuda unaokolo – to je istina. Takođe se razmeštaju novi sistemi naoružanja na istoku, na jugu, na severu i na moru i, sve više na zapadu. Ali opkoljavanje takve teritorije kao što je naša je težak zadatak. Iako moderne mogućnosti, možda, dozvoljavaju razmišljanje o tome”, poručio je Putin, a prenosi ruska agencija TASS.

Tanjug, FoNet