BEOGRAD – Dom je oduvek bio najbolje utočište, pa je za svakog važno da što bolje stvori svoj lični raj i mesto za opuštanje. Iz godine u godinu trendovi se menjaju i kada je uređenje doma u pitanju. Ako u skorijem periodu planirate uređenje svog životnog prostora, trebalo bi da znate datamne boje, u kombinaciji sa savremenim nameštajem,kao i pažljivo biranom dekoracijom, mogu da izgledaju mistično, elegantno i sofisticirano.

Dizajneri enterijera vrlo često vole da koristetamne boje u enterijeru, jer one prostor čine ugodnim. Ukoliko koristite tamne boje u enterijeru, posebnu pažnju posvetite osvetljenju, kompoziciji i kontrastu, jer bez ovih elemenata crni zidovi ili sivi podovi mogli bi da preovladaju prostorom.

Pomeranjem granica u odabiru boja dobićete potpuno novu dimenziju svog prostora, pretvarajući ga u mesto koje nećete želeti da napustite. Tamne boje mogu dodatno otvoriti prostor, ali zanimljivo je igrati se ikombinovanjem boja. Sve što stavite u kontrast sa zelenim, sivim, crnim i plavim tonovima daće odličan efekat.

Uz tamne enterijere odlično se uklapa minimalistički dizajn enterijera, jer tamniji elementi dodaju osećaj misterije, ali ipak čine da se oseća udobnost u prostoru. Kombinovanje sa kontrastnim nameštajem oživeće prostoriju i stvoriti otvoren, privlačan prostor.

Fotelja BARSELONA u bež ili braon štofu sjajno bi se uklopila uz tamne tapete, a uz nju u prostor možete postaviti i pleteni tabureOtvorena polica MAURO (MXXR431) u beton dekoru, takođe je odličan kontrastni element, a istovremeno je veoma praktična i može vam poslužiti za odlaganje knjiga, fotografija, dekoracije i ostalih sitnica.

U tamnim enterijerima čak ni najsjajniji akcentni komadi ne izgledaju tako naglašeno kao što bi izgledali sa svetlijim komadima nameštaja. Ovakvi enterijeri najbolje se uklapaju sa modernim nameštajem i svetlima, a komad koji bi bio pravi izbor za ambijent je TV polica COIMBRA 160 u kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drvo dekora. Poseduje zatvoren i otvoren segment sa pregradama, kao i jednu praktičnu fioku, a dodatni benefit je mogućnost ugradnje rasvete. Odlična dopuna ambijentu mogu biti zidna polica VKS-80053 i zidna polica VKS-80054 od crne metalne konstrukcije i ploča od iverice, koje su izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma.

Tamni dizajn enterijera ostavlja još bolji efekat ukoliko uskladite neku smelu boju sa tamnom bojom. Ako ne želite potpunu tamnu temu enterijera za svoj dom, možete izabrati uparivanje tamnih i svetlih boja kako biste uravnotežili tamu. Mornarsko plava je sjajna tamna boja za sve one koji ne žele da se odluče za radikalno drugačiju boju.

Uz tamnoplavi zid u ambijent će odlično da se uklope fotelje ZURICH u žutoj i plavoj boji, kojima dodatak u kutku može biti klub sto M21 70×50Trpezarijska stolica G502-2 u boji oraha, sa sedištem u tamnozelenom štofu, može poslužiti i kao radna stolica, ukoliko je stavite u okviru radnog kutka.

Sa tamnim nijansama, možete napraviti i karakterističan ulaz u vaš dom, a dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da pomoću detalja u zemljanim tonovimadodate malo toplote tamnom enterijeru. Takođe, možete napraviti zidnu galeriju kako biste dodatno osvežili ambijent.

Ukoliko se odlučite za ovaj hrabar iskorak u dizajnu enterijera, otkrićete šta znači svetla strana tamnih enterijera. Tamni enterijeri će vaš dom ispuniti toplinom i ušuškanošću, idealnim za uživanje i opuštanje, zajedno sa dozom elegancije i luksuza koju ostavljaju na prvi pogled.