BEČEIJ – Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije „Da šume bude više, da se lepše diše!“ nastavljena je ovog vikenda u Vojvodini. Bečej, Bačka Topola i Kljajićevo postali su bogatiji za 2.600 sadnica zahvaljujući novoj akciji SBB fondacije i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

U subotu 4. decembra u zajedničkoj akciji sa pobednicima konkursa „Da šume bude više, da se lepše diše!“, Udruženjem omladine “Start”, posađeno je 1.000 sadnica hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bele topole i crne topole u Kljajićevu u blizini Sombora.

Srećan sam da je Velika akcija pošumljavanja stigla i u moj grad, koji je samo jedan od 16 gradova u kojima će do kraja akcije biti posađeno 13.000 sadnica”, rekao je Milan Vejin, Menadžer za prodaju i upravljanje korisničkim iskustvom SBB kompanije u Somboru.

Bečej je takođe dobio novih 1.000 sadnica zahavaljujući prijavi planinarskog društva “Lesson”, dok je u Bačkoj Topoli, u saradnji sa Ekološkim društvom Arkus, zasađeno 600 sadnica.

Verujem da ćemo našom akcijom danas dati primer i drugima i pokrenuti ih na akciju”, izjavio je Željko Sekulić, Regionalni menadžer za D2D prodaju SBB kompanije u Vojvodini.

U akciji su pored zaposlenih u SBB kompaniji i lokalnih udruženja učestvovali i  volonteri i lokalno stanovništvo.

Sledeći gradovi koje ćemo pošumiti su: Bor 8. decembra, a zatim slede Zrenjanin 11. Pirot 17. i Kikinda 18. decembra.

Pozivamo i vas da se priključite akciji pošumljavanja u vašem gradu i budete deo zelene budućnosti koju želimo da ostavimo našoj deci“, rekli su iz SBB fondacije.