SREMSKA MITROVICA –Nenad Popović iz Beograda od 28. decembra pešači Srbijom za pomoć ugroženoj porodici o kojoj brine trinaestogodišnja devojčica Marta Jovičić iz sela Simićevo u opštini Žabari. Porodica živi u kući od blata i bez struje, te se Nenad odlučio da im pomogne. Put ga je doveo u Sremsku Mitrovicu. Mitrovčani su pozdravili i podržali ovu humanitarnu akciju pod nazivom “1.300 kilometara za Martu”, a mnogi su se i priključili akciji donacijom sredstava.

Nenad Popović je počeo šetnju od Subotice, a cilj je Niš. Istakao je da je ova šetnja pravi izazov, jer se svaki dan susreće sa raznim, nepredviđenim situacijama, ali da svakodnevno upoznaje dobre ljude koji ga podržavaju i omogućavaju mu smeštaj i prenoćište.

Jedno od najlepših iskustava koje nosi sa sobom je upravo iz Sremske Mitrovice, istakao je Nenad.

Pored Marte, članovi porodice su otac, koji ima povredu noge, majka koja je u detinjstvu izgubila vid i mali brat i sestra.

Svako ko želi da pomogne porodici može da pošalje SMS na broj 7763 ili da uplati sredstva na žiro račun koji se nalazi na sajtu fondacije Srbi za Srbe.

RTV (Dejana Kovačević)