ŠIBENIK – HNK Šibenik dobija novog vlasnika, nakon što je firma MJ International sports d.o.o. sa sedištem u Zagrebu i u vlasništvu Marina Jurića kupila većinski deo kluba. Naime, Jurić sad ima 51 odsto udela, dok dosadašnjim većinskim vlasnicima iz firme F.S.I. ostaje 49 odsto suvlasništva. Marin, inače biznismen koji je posao izgradio u SAD i Meksiku, već je odlučio da na čelo šibenskog prvoligaša stane njegova sestra Marina kao predsednica kluba, najmlađa u fubalu.

Nova vlasnička struktura ne gubi vreme, uplaćene su plate za septembar, oktobar i novembar, a kako se saznaje, do kraja meseca biće isplaćeni dohoci i za decembar. Takođe, podmireni su dugovi prema dobavljačima i druge stavke što sve iznosi oko 700.000 evra. To je suma koja je bila potrebna da bi klub normalno funkcinisao i proletnji deo prvenstva dočekao sa pojačanjima u igračkom kadru. Naime, nova struktura uveliko radi na skidanju blokade FIFA-e zbog duga na ime naknada za razvoj igrača, a kad se to desi više neće biti prepreke za registraciju novih fudbalera.

Ove promene u Šibeniku potvrdio je i Stipe Grubišić.
– Sve je potpisano ali još treba da se sprovede u službenim dokumentima, pa će tad biti obavljena primopredaja većinskog suvlasništva kluba. Što dublje ulazimo u poslovanje kluba pojavljuju se nove stvari i finansijske obveze, ali povratka nema. Želimo da stvorimo stabilan fudbalski kolektiv.

Kako je najavio Grubišić, šibenskog prvoligaša očekuju i nova ulaganja u menadžment i marketing, pronalaženje spon­zora, službu dovođenja igrača…
– U poslednje vreme klub nije imao nekih značajnijih sponzora a novi većinski vlasnik želi da ih dovede. Pregovaramo i sa domaćim i stranim kompanijama pa verujem da će biti novosti i na tom planu, odnosno u dovođenju sponzora. Naravno da navijače zanima i ko će igrati, ko će nas pojačati… Ali to su pitanja za trenera Ferdu Milina i struku koja je sad na zimskim pripremama u Istri. Tačno je da su nam na probi mladi igrači iz Dinama i Hajduka, tu je i jedan Francuz, zatim fudbaleri iz lokalnih nižerazrednih klubova… Pa, videćem na kraju šta će naša struka odlučiti. Sa druge strane, dosad nije bilo ponuda sa strane za naše igrače.