Mirović: Ulaganje u zdravstvo među glavnim ciljevima

NOVI SAD –Ulaganje u zdravstvo, strateško je opredeljenje Pokrajinske vlade i biće među njenim glavnim ciljevima i u ovoj godini, izjavio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, za RTV.  Najviše novca, 3,2 milijarde dinara, biće izdvojeno za nastavak izgradnje Kamenice 3, a među prioritetima su i obnova nekoliko Klinika Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, i bolnica u Kikindi i Subotici.

“Zdravstveni kompleks “Kamenica 3”, koji će imati 9.400 kvadrata, jedan je od najznačajnijih građevinskih poduhvata u zdravstvu u Vojvodini i u ovoj godini. Kamenica 3 predstavlja dodatni sadržaj za sva tri Instituta, gotovo 20 dvokrevetnih soba za svaki od tri Instituta, novu laboratoriju, zatim gama nož, koji će po prvi put biti u Sremskoj Kamenici”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Radiohirurški uređaj, Gama nož i novi PET CT skener biće, kako je najavio Mirović, instalirani u novom objektu u prvoj polovini februara.

Kako je istakao, krajem prošle godine, ugovorena je i druga faza građevinskih radova na Kamenici 3, koja bi, prema planiranoj dinamici, trebalo da bude završena sredinom 2023.godine.

”Radovi će se nastaviti i na rekonstrukciji kikindske bolnice u brojnim domovima zdravlja. Pripremamo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju onihKlinika, u okviru Kliničkogcentra, koje nismo rekonstruisali, kao što je Klinika zaneurologiju i neuropsihijatriju.Kao što je Očna Klinika ili Klinika za radiologiju”, rekao je rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U fokusu interesovanja Pokrajinske vlade, dodao je Mirović, biće i nadalje B i C blokovi KliničkogcentraVojvodine, radovi na tim objektima bi trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

”Ostaje da država preuzme investiciju rekonstrukcije bolnice u Subotici, bolnice u Sremskoj Mitrovici i Somboru, u narednom periodu, a očekujem da će takođe država, odnosno Vlada Srbije, preko Kancelarije za javna ulaganja, pristupiti rekonstrukciji Poliklinike”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Sa svim tim investicijama, za dve do tri godine, u potpunosti će biti rekonstruisan zdravstveni sistem u Vojvodini, što će značiti bolje uslove, kako za zaposlene, tako i za pacijente iz cele Vojvodine, zaključio je Mirović.

RTV (Laura Vujković)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *