MELBURN –Novak Đoković bori se za bitku da nastupi na Australijan openu. Nakon što mu je australijski ministar Aleks Hok odbio vizu za tu zemlju, Novak i njegov tim spremaju žalbu. Kako javljaju lokalni mediji, Đokoviću je rečeno da u subotu izađe na razgovor sa službenicima za imigraciju. Do tada neće biti u pritvoru, kao što se spekulisalo, već će se čekati pravni potezi.

Đokovićev tim je izneo i zahtev da se odluka o žalbu donese do nedelje, dan pre početka Australijan opena, a dan kasnije od saslušanja.

Crni mercedes ispred kancelarije Đokovićevih advokata

Politikolog iz Australije Nina Marković Kaze otkrila je nove detalje slučaja Novaka Đokovića.

Kako ističe, tamošnji mediji navode da su predstavnici vlasti došli da razgovaraju sa pravnim predstavnicima Novaka Đokovića. Marković Kaze za TV Prva istakla je da je navodno “crni mercedes ispred kancelarije Đokovićevih advokata”.

Ona ističe da su neki mediji izvestili da se čeka saslušanje Đokovića u policije, ali navodi da su to sve spekulacije i istakla da se čekaju zvanične informacije.

“Ministar migracija Aleks Houp je doneo odluku zbog javnih interesa…. Čitav dan vodila se negativna kampanja u Australiji… Analitičari se slažu da je ovo politizacija problema. Očigledno je da medicinsko izuzeće problem ove sage, to je ono što nije jasno definisano… Sad su sve oči uprte u ovaj sudski proces”, navela je Marković Kaze za TV Prva.

Ona je objasnila da je situacija kompleksa, govoreći da je prema jednoj od anketa, 83 odsto građana za to da se Novak Đoković deportuje.

Marković Kaze istakla je da treba sačekati sada koje korake će preduzeti tim Novaka Đokovića.

FoNet, B92