Počeli radovi na sanaciji bunara na izvorištu Štrand

NOVI SAD –Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je bunar BHD1 na izvorištu vode Štrand na Sunčanom keju gde su počeli radovi na njegovoj sanaciji.

JKP “Vodovod i kanalizacija”, nakon gotovo 13 godina, započelo je rehabilitaciju tog izvorišta, čime će biti postignuto povećanje kapaciteta sirove i prerađene vode i samim tim će se doprineti stabilnijem vodosnabdevanju u budućnosti.

“JKP Vodovod i kanalizacija, verovatno najsnažnije javno preduzeće u komunalnom sistemu grada, nastavlja konstantno ulaganje u rekonstrukciju, obnovu i očuvanje svih naših izvorišta vode i bunara koji snabdevaju Novosađane i privredu grada pijaćom vodom. Danas smo obišli radove na najstarijem bunaru u gradu, napravljenom 1961. godine, na izvorištu Štrand. Obilazili smo prošle godine Ratno ostrvo gde su rekonstruisana dva bunara, a dogovor je da u narednim godinama rekonstruišemo po dva izvorišta godišnje i to tako da jedno finansira Vodovod i kanalizacija iz sopstvenih sredstava, a drugo Grad iz kapitalnih subvencija. Tim tempom, odnosno kontinuiranom rekonstrukcijom, moći će da bude isporučena dovoljna količina pijaće vode i u onom najudarnijem, letnjem, periodu. Paralelno sa tim, očekuje nas kompletna rekonstrukcija kanalizacione mreže Limana 1 i 2, za šta je novac već obezbeđen putem projekta ‘Čista Srbija'”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *