NOVI SAD –Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je bunar BHD1 na izvorištu vode Štrand na Sunčanom keju gde su počeli radovi na njegovoj sanaciji.

JKP “Vodovod i kanalizacija”, nakon gotovo 13 godina, započelo je rehabilitaciju tog izvorišta, čime će biti postignuto povećanje kapaciteta sirove i prerađene vode i samim tim će se doprineti stabilnijem vodosnabdevanju u budućnosti.

“JKP Vodovod i kanalizacija, verovatno najsnažnije javno preduzeće u komunalnom sistemu grada, nastavlja konstantno ulaganje u rekonstrukciju, obnovu i očuvanje svih naših izvorišta vode i bunara koji snabdevaju Novosađane i privredu grada pijaćom vodom. Danas smo obišli radove na najstarijem bunaru u gradu, napravljenom 1961. godine, na izvorištu Štrand. Obilazili smo prošle godine Ratno ostrvo gde su rekonstruisana dva bunara, a dogovor je da u narednim godinama rekonstruišemo po dva izvorišta godišnje i to tako da jedno finansira Vodovod i kanalizacija iz sopstvenih sredstava, a drugo Grad iz kapitalnih subvencija. Tim tempom, odnosno kontinuiranom rekonstrukcijom, moći će da bude isporučena dovoljna količina pijaće vode i u onom najudarnijem, letnjem, periodu. Paralelno sa tim, očekuje nas kompletna rekonstrukcija kanalizacione mreže Limana 1 i 2, za šta je novac već obezbeđen putem projekta ‘Čista Srbija'”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

RTV