NOVI SAD – Prošao je još jedan „Dan D“ za crnogorsku Vladu – zamenik je trajno zamenio predsednika. i zašto se u klinču Krivokapića i Abazovića najmanje spominju interesi naroda, i koliko to može da košta Srbe u Crnoj Gori? O tome šta dalje čeka Crnu Goru, odgovore tražimo u emisiji SIGNALI, koju emitujemo uživo od 21 čas na Prvom programu RTV–a.

Zašto je pala prva post Đukanovićeva Vlada u Crnoj Gori, i ko je izneverio ideale avgustovske pobede nad DPS – om 2020. godine? Šta su pokazali eksperti koji su u njoj sedeli, i da li su i kakve reforme sproveli? Očekuje li se smirivanje situacije ili nastavak tenzija u Crnoj Gori nakon što je Vladu preuzeo Dritan Abazović, kojeg je bivši premijer optuživao za saradnju sa kavačkim klanom?

Da li nova politička kombinatorika donosi veliki povratak DPS – a, na mala vrata, ili su u pravu oni koji tvrde da bi DPS podršku Abazovićevom rušenju Vlade Zdravka Krivokapića mogao da plati penzionisanjem Mila Đukanovića? Kako zvanični Beograd gleda na dešavanja u Podgorici? Hoće li nova Vlada Crne Gore pružiti ruku ili podmetati noge daljoj saradnji, i regionalnim inicijativama poput „Otvorenog Balkana“?

Gosti emisije:

NEMANJA STAROVIĆ, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova

ALEKSANDAR RAKOVIĆ, istoričar

VLADIMIR DOBROSAVLJEVIĆ, politički analitičar

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije

Autorka emisije: Aleksandra Popović

RTV