KOPAONIK – Kopaonik biznis forum počeće za nešto više od dve nedelje, a ove godine otvoriće ga svojim izlaganjem Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije i Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije. Tradicionalno, četvrtog dana Foruma planirano je učešće Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije.

Na 29. Kopaonik biznis forumu učestvovaće sedam ministara u Vladi Republike Srbije među kojima su i Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija kao i Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Poslednjeg dana ovog najznačajnijeg ekonomskog skupa u zemlji plenarna obraćanja imaće Darija Kisić Tepavčević, ministarska za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao i Marija Obradović, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije.

Forum počinje 6. marta, kada su na programu paneli o ekonomskim prilikama u regionu Zapadnog Balkana i makroekonomskim trendovima u Srbiji, ali i paneli posvećeni startup-ovima i njihovom razvoju. Tokom četiri dana trajanja Foruma, 200 učesnika govoriće na 33 panela, a predviđeno je i 8 plenarnih obraćanja.