BUDIMPEŠTA – Wizz Air, najodrživija* evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta,sa ponosom je objavio da je časopis Forbs izabrao njegovog generalnog direktora Jožefa Varadija za jednog od prvih 100 samostvorenih Mađara,zbog čega se pojavio na naslovnoj strani februarskog izdanja magazina.

Od osnivanja Wizz Aira2004. godine, Jožef Varadi sa uspehom predvodi ovu avio-kompaniju koja je učvrstila svoju poziciju lidera među niskotarifnim kompanijama u evropskom avio-sektoru. Ovo priznanje za jednog od najuspešnijih samostvorenih pojedinaca u Mađarskoj je usledilo nakon osvajanja Nagrade za liderstvo u kategoriji niskotarifnih avio-kompanija za 2021. godine po izboru sajta Flight Global u okviru nagrada za strategiju avio-kompanija. Ova nagrada je potvrdila Jožefovo kvalitetno liderstvo, sa posebnim naglaskom na izuzetne rezultate u vreme pandemije kovida 19, tokom koje je Wizz Air uložio u svoju flotu, ljude i mrežu, a isto tako održao visoku solventnost i bilans stanja investicionog nivoa.

Forbs odaje počast izuzetnoj karijeri Jožefa Varadija, od desetogodišnjeg rada za kompaniju Procter&Gamble i stvaranja koncepta i usvajanja ultraniskotarifnog koncepta do njegove neumornih napora da pozicionira Wizz Air kao lidera po strukturi nakon pandemije.