BEOGRAD – Prilikom uređenja manjeg životnog prostora izuzetno je važno da pored estetike i funkcionalnost bude važan parametar pri izboru komada nameštaja. Svakako,ne treba žrtvovati željene stilske karakteristike koje želimo u svom domu zarad funkcionalnosti, ali je dobro pronaći idealan spoj oba kvaliteta. Adekvatna rešenja su manji komadi nameštaja koji su praktični i ne zauzimaju mnogo prostora, a istovremeno doprinose estetskom izgledu ambijenta.

Nezaobilazni komad nameštaja u dnevnom boravku je klub sto, a idealno rešenje za uštedu prostora jeset klub stočića SEAFORD NEST 90954 u kombinaciji drvo dekora i metala. Izuzetno je praktičan, jer pruža mogućnost da se manji stočić podvuče ispod većeg, a zadovoljava i funkcionalne i estetske zahteve za uređenje. Uklapa se u moderne enterijere doma, posebno one u industrijskom stilu, a dodatak ovakvom ambijentu može biti i otvorena polica VKS-80061 koja je idealna za odlaganje knjiga, uspomena, ali i nezaobilaznih dekorativnih predmeta koji su ukras svakog doma.

Ukoliko živite u garsonjeri, spavaći deo možete pregraditi, a sjajno rešenje su samostojeće police za knjige, poput otvorene police Maurosa kvadratnim pregradama. Stvaraju fizičko i vizuelno razdvajanje prostora, dok istovremeno služe za odlaganje knjiga i dekoracije, a njihov dizajn omogućava svetlosti da slobodno prolazi.

Otvorena polica VKS-80056odličan je primer kada je univerzalnost u pitanju. Ova elegantna polica izgleda jednako dobro u vašoj spavaćoj sobi, kao i u kancelarijskom okruženju, kuhinji ili trpezariji. Može poslužiti za odlaganje bilo čega, od laptopa, rokovnika i ostalog radnog pribora, do knjige i šoljice kafe pored omiljenog mesta za čitanje. Preporuka dizajnera Forma Ideale je da je koristite za odlaganje kuhinjskih krpa i ostalog potrebnog pribora ukoliko je prostor na vašoj kuhinjskoj radnoj površini ograničen, dok u trpezariji može služiti kao minibar.

Rešenje za male stanove je pronalazak ravnoteže funkcionalnosti i dobrog izgleda. Prava kombinacija nameštaja i propratne dekoracije kreiraće ambijent u kome ćete moći udobno da živite i uživate svakog dana.