BEOGRAD – Završetak prve faze izgradnje nove Nestlé fabrike u Srbiji, obeležen je u Surčinu u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra VučićaNJ. E. Ursa Šmida, ambasadora Švajcarske u Srbiji, Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, Stevana Šuše, predsednika Opštine Surčin, a domaćini su bili predstavnici lokalnog i regionalnog top menadžmenta kompanije Nestlé, Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije Nestlé za region južnog Adrijatika (Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija), Neli Angelova, direktorka komunikacija kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište i Tanja Žigić, direktorka Nestlé fabrike u Surčinu.

„Primećujem da su sve više traženi proizvodi na bazi biljaka i zato je važno da u tome prednjačimo, da ponudimo takve proizvode na domaćem tržištu, ali i u inostranstvu. Posebno sam zahvalan našim prijateljima iz Švajcarske što ulažu u Srbiju. Ponosan sam na sve naše radnike, jer oni su ti koji prave razliku i oni su nam ovaj drugi pogon Nestlé-a doveli u Srbiju. Ovo je za nas velika investicija, veliko hvala našim ljudima koji su ovde zaposleni, ovo je velika stvar za opštinu Surčin“, istakao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Planirani proizvodni kapacitet fabrike je 12.000 tona godišnje, a izvoz je planiran u Francusku, Nemačku, Holandiju, Italiju, Španiju i Veliku Britaniju. Nova fabrika će se prostirati na 18.440 kvadratnih metara i nalazi se nadomak postojeće Nestlé fabrike u Surčinu, koja radi od 2012. godine. Početak proizvodnje u novoj fabrici planiran je za poslednji kvartal tekuće godine.