NOVI SAD -Zorana Arunović i Damir Mikec, zvanično najbolji strelci Srbije u 2021.godini, ubedljivim pobedama u pojedinačnim takmičenjima vazdušnim pištoljem stavili su tačku na učešće na 5. Vojvodina kupu završenom danas u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez (Srbije (SSS). Arunović i Mikec dominirali su na takmičenju tim oružjem na novosadskom turniru, jer u subotu su osvojili zlatnu medalju u miksu, ubedljivo su bili najprecizniji u današnjim kvalifikacijama, a i u finalima su daleko iza sebe ostavili rivale, navodi SSS.

Arunović je, kao članica kluba “Olimpik 011”, u ženskom finalu vazdušnim pištoljem pogodila 243,1 krug i trijumfovala ispred Brankice Zarić (“Novi Sad 1790”) i mlade Marte Novović („Dragan Jevtić Škepo“).

Mikec, inče član kluba “Policajac”, do zlata je došao sa 242,3 kruga, a na pobedničkom postolju pridružili su mu se reprezentativac Hrvatske Uroš Kačavenda i Borjan Brankovski iz Severne Makedonije.

Zlato pištoljem za juniorke osvojila je Jovana Todorović iz kluba “Novi Beograd-Ušće”, dok je među juniorima najbolji bio Marko Ninković (“Pančevo”) ispred svog brata Velimira.

U takmičenju miks parova puškom najviše su pokazali gosti iz Bosne i Hercegovine, a tim iz Sarajeva je u meču za zlato nadmašio mladu ekipu Novog Sada (Marija Kolarević/Dušan Stojadinović) – 17:13 u poenima.

Bronzu su osvojili Aleksandra Havran (“Jedinstvo) i Aleksa Rakonjac (“Pančevo”), navodi u saopštenju SSS.

Izvor: Streljački savez Srbije