BEOGRAD – Savremen način stanovanja zahteva od nas da razmišljamo o praktičnosti, komforu, ali i maksimalnoj iskorišćenosti prostora. Pri odabiru garderobera, potrebno je uzeti u obzir vrstu i količinu stvari koje biste odlagali u njemu, kao i slobodan prostor koji imate na raspolaganju za njegovo pozicioniranje u enterijeru. Konkretan izbor je olakšan time što postoji veliki broj modela garderobera i ormara, različitih po funkcionalnosti, ali i dizajnu.
Organizacija unutrašnjosti garderobera je izuzetno važna. Korišćenjem garderobne šipke u vašem garderoberu dobijate bolju preglednost, a ujedno ćete sprečiti i gužvanje onih osetljivih komada garderobe. Pored garderobne šipke za vešalice, ne može se zanemariti ni značaj vertikalnih polica, jer se zahvaljujući njima dobija mogućnost organizacije na višem nivou. Odlaganje sezonske garderobe na niže police i vansezonske na više, samo je jedna od mogućnosti, a dobar način za organizaciju je i korišćenje kutija za odlaganje sitnijih komada garderobe, koje bi se dimenzionalno uklopile u vaš garderober.

Garderober GALICIA 220 u opak belom dezenu, sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje. Unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama u levom i desnom delu, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem delu. Takođe, poseduje mogućnost ugradnje usporivača kod kliznog mehanizma koji dodatno doprinose sigurnosti i funkcionalnosti.
Uz garderober, praktičan komad nameštaja za spavaću sobu je i komoda. Komoda DUERO 3K2F poseduje dva bočna zatvorena krila sa po tri vertikalne police, kao i centralno pozicioniran segment sa dve fioke i zatvorenom policom, pa se u nju mogu smestiti mnoge dodatne stvari koje možda ne staju u garderober.

Ukoliko se odlučite za ormar, koji za razliku od kliznih garderobera ima klasičan mehanizam otvaranja, predlog je ormar LEON 4K2FO u toplom dekoru artisan hrasta. Ormar LEON 4K2FO je veoma funkcionalan, poseduje garderobnu šipku sa leve strane, kao i dvokrilno zatvorene police, jednu otvorenu policu i dve prostrane fioke sa desne strane. Ogledalo na središnjem delu ormara estetski će oplemeniti i vizuelno povećati ambijent u kome se nalazi.
Odličan dekorativni detalj uz ovaj ormar je pleteni tabure u neutralnoj boji, koji uz estetski momenat pruža i potrebnu udobnost.
Ukoliko ste ljubitelj industrijskog stila, dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju garderober SIERRA 180 OG u grafit sivom dekoru, koji je veoma praktičan i predstavlja model garderobera savremenog dizajna. Njegova unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama u desnom delu, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u levom delu. Ogledalo na jednim garderobnim kliznim vratima, pored toga što je funkcionalno, umnogome doprinosi i estetici čitavog ambijenta spavaće sobe.

Mogućnost ugradnje dodatne rasvete je možda jedan od aspekata garderobera koji se najviše zanemaruje, jer pravilno osvetljenje može biti od pomoći kada je u pitanju organizovanje prostora, a može i izuzetno istaći estetiku garderobera i uticati na atmosferu ambijenta spavaće sobe.
Komoda DUERO 5F 90 u grafit sivom dekoru odličan je dodatak ambijentu, a s obzirom na to da ima pet prostranih fioka veoma je praktična i obezbeđuje dovoljno prostora za stvari koje su vam uvek potrebne pri ruci.
Prilikom odabira garderobera za vašu spavaću sobu, najvažnije je adekvatno planiranje prostora, a njegova estetika je rezultat kako vašeg ukusa, tako i stila koji želite da istaknete u enterijeru. Nadamo se da smo vam pomogli da pronađete estetski dobre i funkcionalne garderobere ili ormare za vašu spavaću sobu.