NOVI SAD – Nova stabla se nalaze na zelenoj površini pored mosta za Kamenicu, a ceo projekat sproveden je uz podršku Gradskog zelenila.

Ova akcija ozelenjavanja i ulepšavanja grada je samo jedna u nizu dela koja je Neoplanta učinila za svoj grad, a iz kompanije poručuju da će nastaviti sa ovakvom praksom:

-Prilikom prvog susreta sa kolegama iz Gradskog zelenila shvatili smo da imamo nešto što nas spaja, a to je upravo ovaj platan koji nosi naziv Široko, kao naš slogan. Želeli smo da ostavimo nešto za budućnost, da naša generacija ostavi traga za sobom, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, želimo da učestvujemo u životima naših sugrađana i pomognemo našem gradu, čije latinsko ime i nosimo – istakao je Saša Ćirić, menadžer marketiga i razvoja Neoplante.

Platani, koji će ulepšati poznatu novosadsku plažu, otporni su na niske temperature, otrovne gasove i prašinu u vazduhu, pa zato predstavljaju odlično rešenje za pročišćavanje urbanih sredina. Zbog svog velikog korena, visine koja može da dostigne čak 40m, ali i krošnje koja se može raširiti i do 20m, platani će do leta moći da pruže hlad mnogim sugrađanima koji će doći na Štrand na kupanje i sunčanje.

Kao istaknuta društveno odgovorna i kompanija koja se različitim akcijama povezuje sa svojim gradom, Neoplanta se i do sada trudila da obezbedi bolje uslove života za sve sugrađane. Osim ozelenjavanja površina, kompanija je postavila i žardinjere sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad, koja se trenutno renovira i napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako se ne bi uništavao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, što samo potvrđuje nameru ka još većem širenju “zelenih inicijativa”.