BEOGRAD – Direktor turnira Serbia open Đorđe Đoković izjavio je danas da su svi teniseri, koji će nastupiti na ovogodišnjem turniru, iz Top 70 najboljih tenisera na svetu i da će pored Novak Đokovića biti i Andrej Rubljov, Gael Monfis, Karen Hačanov, kao i svi domaći teniseri – Krajinović, Lajović, Đere, Kecmanović i drugi.
On je za TV Pink rekao da su pripreme u toku i da se očekuje dolazak tenisera posle 10. aprila.

“Uspeli smo da dovedemo veliki broj igrača Top 40 najboljih tenisera na svetu, što je bio izazov, jer imamo Barselonu, koja je u istoj nedelji iz jače serije, ali uz pomoć naših sponzora i Vlade Srbije uspeli smo da obezbedimo i sredstva za najbolje igrače sveta i jedan prelep centralni stadion na Dorćolu”, rekao je Đorđe Đoković.

Prema njegovim rečima, 17. april je početak turnira i dan kada počinju kvalifikacije i tada će biti otvoren ulaz za sve posetioce kako bi mogli da prisustvuju kvalifikacionim mečevima, gde će igrati i dosta domaćih talenata.

Nakon toga, kako kaže, počinju glavni žreb i prva kola, a novina ove godine je navijačko selo, u kom će gledaoci moći da uživaju uz hranu, piće i mnoštvo atrakcija.

“Imaćemo i uskršnje selo tokom uskršnjeg vikenda, a za svaku prodatu kartu ćemo zasaditi jedno drvo i očekujemo više od 30.000 sadnica, što je oko 80 hektara širom Srbije”, istakao je direktor Serbia opena.

Kako je najavio, žreb je 16. aprila, nakon čega se pravi raspored za celu nedelju.

Serbia Open traje od 17. do 24. aprila u Teniskom centru “Novak” u Beogradu.

FoNet