BEOGRAD – Povodom obeležavanja jubileja, 30 uspešnih godina poslovanja, Roma Company donirala je gradu Beogradu simboličnih 30 sadnica Atlatskog kedra čije će mladice krasiti površinu parka Ušće. U saradnji sa javno-komunalnim preduzećem „Zelenilo Beograd“ odabrana su baš ova stabla, jer je njihov značaj za ekosistem višestruko značajan.

„U svoje lično ime, i u ime JKP „Zelenilo-Beograd“, želeo bih da čestitam Roma Company njihov jubilej i da im se zahvalim što su izabrali da svoj važan dan obeleže sadnjom stabala u parku Ušće čime su pokazali da su prepoznali važnost očuvanja životne sredine, poboljšanja kvaliteta vazduha i uvećanja zelenog fonda grada. Naše Preduzeće svake godine, na javnim zelenim površinama posadi više od 5.000 stabala, a ove godine će taj broj biti veći od 8.500 stabala“, izjavila je Mirjana Obućinski, rukovodilac centra za informisanje JKP „Zelenilo Beograd“.

Roma Company, kao društveno odgovorna kompanija, aktivno učestvuje u zaštiti životne sredine pa je između ostalih ova donacija samo jedna od planiranih aktivnosti u godini kada se obeležava jubilej od 30 godina od osnivanja.

„U godini kada obeležavamo jubilej, 30 godina od osnivanja i uspešnog poslovanja, organizovali smo niz aktivnosti koje želimo da sprovedemo u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Roma Company, kao društveno odgovorno preduzeće, ima za cilj da pokloni 30 stabala svakom gradu u kojem poslujemo i da pored osnovne poruke o značaju životne sredine, ukažemo na jačinu, stabilnost i razvoj naše kompanije kroz godine koje su prethodile i koje tek dolaze“, izjavio je Radovan Vujašević, rukovodilac distributivnog centra Beograd, Roma Company.

U narednom periodu, pored Beograda, po 30 sadnica Alatskog kedra biće zasađeno i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Prijepolju.

Atlatski kedar, veličanstveni četinar poreklom iz severne Afrike, jako je i stabilno stablo koje pruža zaštitu mnogim živim bićima. Osnovne simbolike svakog drveta su rast, snaga i harmonija, a stablo kedra takođe šalje poruku o jednostavnom pristupu životu

Foto: Roma Company