NOVI SAD – U toku je Foto konkurs pod nazivom “Voda”, koji je inicirao Departman za uređenje voda, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, namenjen srednjoškolcima, svih profila, saopštio je Departman.

Učenici 3. i 4. godine srednjih škola, da bi učestvovali potrebno je da pošalju fotografiju na kojoj će voda biti u prvom planu na adresu duv@polj.edu.rs.

Kako se objašnjava, inspiraciju može predstavljati voda u životnoj sredini – vodotoci, stajaće vode; agregatna stanja vode – led, para, tekuća voda; osobine vode, npr. površinski napon, rastvaranje supstanci i dr.

Konkurs je otvoren do 15. marta, a svečano proglašenje pobednika biće za Dan voda 22. marta, kada će u holu Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, biti otvorena izložba odabranih fotografija.

Žiri sastavljen od zaposlenih i studenata Departmana za uređenje voda odabraće tri najbolje fotografije i dodeliti vredne novčane nagrade: za 1. mesto 30 000, za 2. mesto 20 000 i 3. mesto 10 000 dinara.

Kako kažu sa Departmana za uređenja voda, namera je da mlade motivišu da razmišljaju o vodi na kreativan način i saznaju i ponešto novo o ovoj supstanci koja nam život znači.

Detaljne informacije o Konkursu dostupne su i na Facebook i Instagram stranicama Departmana za uređenje voda Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

RTV