NOVI SAD – Ulaz na 32. festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“ koji će biti održan 8. maja 2022. u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) je besplatan uz ulaznicu. Ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta od danas.
Na ovaj način Radio-televizije Vojvodine, kao organizator festivala dodatno doprinosti očuvanju kulture i tradicije u godini kulture grada Novog Sada.

„Drago mi je da će Srpsko narodno pozorište biti mesto gde će biti održan festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“, jer on i zaslužuje da bude tu posle 32 godine postojanja. Ovo je festival, koji istovremeno predstavlja muziku, ali i oba orkestra naše medijske kuće: Veliki narodni orkestar i Veliki tamburaški orkestar, i time neguju kulturu i tradiciju jednog naroda, a pozorište mu daje dodatno svečanu notu“, istakao je Aleksandar Dujin, pomoćnik direktora za muzičku produkciju RTV.

Ove godine će na festivalu biti predstavljeno 15 novih komopozicija u pratnji dva orkestra. U revijalnom delu festivalske večeri, nastupiće i Mihajlo Budinski, koji je već tri godine favorit publike.

RTV