BEOGRAD – Gradska izborna komisija usvojila je danas rešenje o ponavljanju izbora za odbornike Skupštine grada Beograda na četiri biračka mesta u glavnom gradu Srbije koje će se održati u subotu, 16. aprila, od 7.00 do 20 časova.Izbori će se ponoviti na biračkom mestu broj 49 u Osnovnoj školi “Ivan Milutinović” na Paliluli na kojem je rešenjem GIK-a utvrđeno da se rezultati glasanja ne mogu utvrditi. Glasanje će se ponoviti i na tri biračka mesta na kojima je rešenjem Gradske izborne komisije poništeno glasanje.

Ta tri biračka mesta su u osnovnoj školi “Filip Višnjić”, biračko mesto broj 31, na Paliluli, zatim na biračkom mestu broj 39 – MZ Terazije na opštini Stari grad i na biračkom mestu broj 106 – Dom kulture Velika Moštanica, na Gradskoj opštini Čukarica.

Ukupan broj birača na ta četiri biračka mesta gde će biti održano ponovljeno glasanje ostaje isti i iznosi 5.803 birača, a pojedinačno je na biračkom mestu 49 na Paliluli 1.684 upisanih građana u birački spisak, na mestu 31 na Paliluli 2.087, na biračkom mestu 39 na Starom gradu 643 i na biračkom mestu broj 106 na Čukarici 1.389.

Listići na kojima će građani zaokruživati jednu od 12 lista biće led sive boje što je, kako je rekao i predsednik GIK-a Zoran Lukić, najbliže beloj boji u kojoj je bio listić za glasanje 3. aprila, a kontrolni listić će biti kajsija boje.

Tanjug