BUDVA – Nakon dvogodišnje pauze, Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa osnivačima karnevala NVO “Feštađuni”, najavljuje Međunarodni turistički karneval koji će se održati od 29. aprila do 2. maja, pod sloganom “Nek živi ljubav”. Uz brojne ponude za predstojeću sezonu, Budva je pripremila bogat program i sjajnu zabavu za sve ljubitelje muzičkih manifestacija i dobrog provoda.

Iz Turističke organizacije opštine Budva ističu da se lepi događaji, koji Budvu izdvajaju već decenijama u odnosu na druge turističke destinacije, vraćaju na velika vrata.

“Nedostajalo nam je druženje i neposredan odnos sa publikom, ali i muzika, ples i kreativnost. Očekujemo da će Budva tokom uskršnjih i prvomajskih praznika i ove godine biti centar dešavanja i da će inspirisati mnoge da upravo na ovoj rivijeri provedu dane odmora“, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Početak svečanosti obeležiće Abrum, događaj koji se tradicionalno povezuje sa budvanskim karnevalom. Tom prilikom će Feštađuni i njihovi prijatelji pozvati budvanske familije, starograđane, ugostitelje i brojne goste da se pridruže karnevalu.

Velika karnevalska povorka, koja predstavlja centralni događaj budvanske svečanosti, prošetaće sa više od hiljadu učesnika iz 18 zemalja regiona i Evrope, predvođena Gradskom muzikom Budve. Povorka će šetati u subotu, 30. aprila, a nakon predstavljanja karnevalskih grupa uslediće velika samba žurka do jutarnjih časova.

Dečiji karneval će se održati u nedelju, 1. maja, a polazna tačka biće centralni gradski vrtić, dok će za dečiji performans biti zadužena Maja Amadeus. Baš kao i odrasli, mališani će tog dana imati priliku da ispričaju svoje priče i predstave vrtiće, škole ili jednostavno, svoju veselu družinu. Istog dana, na centralnoj bini glavnog gradskog trga, održaće se veliki prvomajski koncert, a za sjajnu atmosferu pobrinuće se Refugee Jesus & Apostles, The Grupa, Tap 011 i Indira Forza ex Colonia.

Veliki prolećni koncert
Poslednjeg dana prvomajskih svečanosti na trgu će nastupati Gradski hor Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, nakon kojeg će veliki prolećni koncert održati Gradska muzika Budve.

Unutar Starog grada – na pjaceti kod kuće Čekrdekovića, platou ispred “Jadranske straže” i Trgu palmi tokom svih noći održavaće se karnevalske i DJ žurke sa novim, modernim zvukom, na kojima će gostovati DJ Nikola Vemić, MC Smoke Mardeljano, Stefan Anđušić, Stellarcompanion, Kristijan Molnar b2b After Affair, Jack Lupino, Savana, Izi Bejb i mnogi drugi sjajni izvođači.