MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je danas o uticaju zapadnih sankcija prema Moskvi i poručio da se Rusija neće izolovati i da je spremna da sarađuje sa svim partnerima koji to žele, a rusku operaciju u Ukrajini je ocenio kao “ispravnu”. “Nećemo se izolovati. U savremenom svetu je potpuno nemoguće bilo koga striktno izolovati, i nemoguće je izolovati ogromnu zemlju kao što je Rusija. Tako da ćemo raditi sa onim partnerima koji žele da komuniciraju“, poručio je Putin, prenosi TASS.
On je još rekao da će Rusija razvijati sopstvene sposobnosti kako bi zamenila ono što je ranije mogla da kupuje prihodima od prodaje energenata.

“Promovisaćemo sopstvene sposobnosti, razvijati ono što smo ranije mogli slobodno da kupujemo za petrodolare i za gas“, rekao je ruski predsednik na sastanku sa zaposlenima na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti.

“Danas naši oficiri učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu, u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Pokazuju hrabrost, deluju na pravilan, efektivan i efikasan način, koristeći posebno najnaprednije oružje“, istakao je ruski predsednik, navodi TASS.

Tanjug