BEOGRAD – OTP banka Srbija donirala je Gimnaziji Inđija “pametnu” klupu, inovativno tehnološko rešenje, domaće kompanije Strawberry. Jedinstvena i praktična inovacija učenicima omogućava besplatno punjenje mobilnih uređaja, dok istovremeno sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju.

Tim povodom Tanja Bošković, direktorka regiona Vojvodina OTP banke istakla je da je donacija, deo zelene tranzicije, jednog od ključnih strateških usmerenja OTP banke koja ohrabruje ekološki održiva rešenja i inovacije, koje doprinose smanjenju ugljen-dioksida.

,,Veoma nas raduje što će mlade generacije pomoću ovog inovativnog rešenja i edukativne platforme, moći na praktičan način da uče o zaštiti životne sredine. Drago nam je što ovom donacijom doprinosimo ne samo digitalizaciji Inđije, već i podizanju svesti o ekološkoj održivosti, značaju i upotrebi obnovljivih izvora energije, koje i sama Banka koristi. Cilj nam je da podstaknemo ne samo naše klijente, već i šire društvo na promene koje su nam preko potrebne, kako bismo sačuvali planetu i poboljšali kvalitet života za sadašnje ali i za generacije koje dolaze” izjavila je Bošković.

Projekat i donacija su realizovani na inicijativu Marije Popović, učenice Gimnazije Inđija, čiji je razred dobio zadatak da urade istraživanje na temu obnovljivih izvora energije i svega što domaće kompanije na tu temu rade. Radeći na tom zadatku Marija Popović je došla do kompanije Strawberry energy, koja je ubrzo pronašla i donatora, OTP Banku.

Celo saopštenje je u prilogu kao i fotografije koje možete slobodno koristiti.

Foto: Aleksandar Radojičić