BEOGORAD – RMperformans22 – Slikanje zatvorenih očiju •IN CORPORE SANO• , održan je u nedelju u Galeriji No Concept uz ućešće više desetina radoznalih posetilaca. Ovaj neobičan i nadasve zanimljiv koncept umetnice Ružice Milovanović naišao je na veliko oduševljenje jer se u specijalnom ambijentu uz boje i posebnu muziku mogla osetiti prijatna atmosfera.

Slikanje zatvorenih očiju je jedinstven koncept, čija je zamisao da se svaki od učesnika u potpunosti prepusti svojim osećajima i da ih iskaže u bojama sa povezom preko očiju, četkicama u rukama uz posebne muzičke tonove. Kroz priodni osećaj slobode, uz instrukcije umetnice, jedna preko druge, nizale su se kreativne kompozicije učesnika.

„Iza sebe imam lepu i dugu karijeru fotografa, dok je slikanje moja pasija. Život živim kroz umetnost, a Slikanje zatvorenih očiju je izum koji ljudima menja sopstvenu percepciju. Nešto rečima neobjašnjivo. Ovaj osmočasovni RMperformans je za mene rekord sopstvenih granica. I dok se moji utisci i emocije još uvek slažu kao kockice, osmeh u duši je veliki jer su reakcije učesnika fantastične. Svi su oduševljeni, srećni i bez teksta ali sa punim srcem.“, izjavila je Ružica Milovanović.

Foto: Beni Gaši