NOVA PAZOVA – Lidl Srbija je u petak, 20. maja, sproveo akciju čišćenja „Čisto iz ljubavi“ u kojoj je očišćeno nekoliko lokacija u Novoj Pazovi – igralište na uglu Njegoševe i Radničke ulice, teretana na uglu Ratka Pavlovića i Partizanske i ulica u kojoj se nalazi upravna zgrada i logistički centar kompanije Lidl Srbija.

Zajedno sa svojim partnerom „Čepom do osmeha” i uz pomoć 50 volontera kao i preko 20 kolega iz logističkog centra Lidl Srbija, Lidl prodavnice u Novoj Pazovi kao i kolega iz direkcije, prikupljeno je čak 400 kilograma reciklabilnog otpada. Sav prikupljeni reciklabilni otpad je preuzela organizacija „Čepom do osmeha“ i obezbedila mu proces reciklaže, nakon čega će sakupljena sredstva od reciklaže biti namenjena za kupovinu medicinskih pomagala za osobe kojima su ona potrebna.

Takođe, prikupljeno je 700 kilograma komunalnog otpada, dok je od reciklabilnog otpada uklonjeno 125 kilograma PET ambalaže i plastike, zatim 65 kilograma papira, preko 30 kilograma limenki i oko 150 kilograma stakla.