NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović označio je danas u Vrdniku početak MTB maratona u okviru sportsko-rekreativne manifestacije „Tour de Fruška“, do sada najmasovnije trke tog tipa u Srbiji, koja je okupila više od 300 takmičara.

„Veliki broj ljubitelja biciklizma i prirode ovog vikenda je na Fruškoj gori. Profesionalni biciklisti i rekreativci upustili su se u ovu jedinstvenu avanturu na dva točka, promovišući ovaj sport, ali i značaj zdravog života i boravka u prirodi“, izjavio je predsednik Mirović, koji je i predsednik Organizacionog odbora te manifestacije.

On je ocenio da je prvog dana manifestacije, u subotu, sve proteklo u najboljem redu, uz angažovanje velikog broja ljudi.

„Trke su bile izuzetno posećene, počev od ′Trejl trke′ kroz šumsku stazu kojom se do sada nije trčalo, preko dinamične ′Eliminator trke′ na standardnim planinskim biciklima, pa sve do drumskog izazova ′Popov čot′ po najlepšim predelima Fruške gore, koji je bio namenjen svima onima koji uživaju u biciklizmu, a ne žele da se takmiče“, rekao je Mirović i dodao da su veliku pažnju privukle i trke za najmlađe učesnike, kao i Noćni bazar.

Predsednik je ovom prilikom zahvalio organizatorima, svim službama i volonterima koji su, kako je rekao, uložili veliki trud u organizovanje ovog događaja.

„Manifestacija je ispunila cilj – pored promocije biciklizma, na najlepši način predstavili smo lepote i znamenitosti Fruške gore i privredu naše Vojvodine, a Vrdnik je dobio ozbiljan događaj kojim će se narednih godina ponositi“, naveo je Mirović.

Direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš zahvalio je svim takmičarima, učesnicima i posetiocima na velikom odzivu, uz poruku da se vidimo i sledeće godine na dvodnevnoj biciklističkoj avanturi kroz Frušku goru.

Danas je, u isto vreme kada i MTB maraton, startovala i trka električnih bicikala „Velika nagrada Vrdnika“.