NOVI SAD – Izbor “pravog” traktora je posao koji zahteva mnogo istraživanja i razmatranja. Pre nego što se odlučite za kupovinu proučite činjenice navedene u nastavku kako biste doneli pravu odluku.

Poljoprivrena mehanizacija je od izuzetnog značaja za agro sektor, jer od traktora, preko kombajna, priključnih mašina i slično, predstavlja osnovno sredstvo za proizvodnju. Danas tržište poljoprivredne mehanizacije kupcima pruža velike mogućnosti izbora. Tako na primer, iako mašine za višestruku upotrebu imaju mogućnost obavljanja više vrsta poslova, važno je odlučiti koji zadatak je na listi prioriteta. Osnovna namena mehanizacije određivaće tehnološke i agrotehničke zahteve koje mora da ispunjava, jer određeni poslovi zahtevaju specifične priključke i snagu. Tako su karakteristike koje bi trebalo da ima traktor namenjen za oranje drugačije u odnosu na onaj namenjen za transport ili na one specijalnih namena (koji imaju gume većih dimenzija i mogućnost odvajanja točkova). Odabir prave mehanizacije za posao zahteva mnogo istraživanja i razmatranja, jer zavisi od raspoloživog budžeta i potrebe.

Zato i ne čudi činjenica koja govori koliko je svake godine posećen međunarodni Sajam poljoprivrede. Na jednom mestu poljoprivredici mogu da se upoznaju sa ponudom mehanizacije, ali da čuju sve detalje i savete u odnosu na njihove potrebe. Takođe, mogu na licu mesta da provere i ponudu banaka u cilju jednostavnijeg načina finansiranja mehanizacije.
UniCredit Bank Srbija tradicionalno, i ove godine učestvuje na 89. međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, pod sloganom “Sa nama ubirate plodove rada”, na kojem predstavlja svoju ponudu kredita namenjenih, kako za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme, tako i za sve ostale potrebe poljoprivrednika. UniCredit Banka se može pohvaliti širokom lepezom kredita namenjenih poljoprivredi, za osnovna, obrtna i trajno obrtna sredstva, poljoprivrednu mehanizaciju, kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kao i kredite za kupovinu, izgradnju i dogradnju poljoprivrednih objekata, što govori koliko je značajan i ovaj segment klijenata. Banka konstantno pruža snažnu podršku sektoru agrara, ne samo kroz kreditne proizvode, već i kroz savete o vođenju finansija, kontinuirano dobru ponudu i uslugu za sve klijente. Ono što izdvaja UniCredit Banku je to što je dugogodišnji istinski partner agro sektoru Srbije, a na raspolaganju ima agro stručnjake koji razumeju potrebe poljoprivrednika i koji su uvek tu baš tada kada su im potrebni.
Kada su u pitanju krediti za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, UniCredit Banka ima u svojoj ponudi dinarske ili indeksirane u evrima. Rok otplate je do 7 godina, uz mogućnost korišćenja grejst perioda do 6 meseci. Otplata kredita moguća je u mesečnim, tromesečnimi i šestomesečnim anuitetima, dok je obezbeđenje mehanizacija koja je predmet kupovine.

Sve informacije o redovnim i specijalnim ponudama poljoprivrednih kredita, zainteresovani klijenti mogu da dobiju na štandu UniCredit Banke na Novosadskom sajmu ispred Master hale, kod savetnika za agrobiznis koji su na raspolaganju za sva pitanja o dostupnim proizvodima i uslovima, ili kod poslovnih partnera, prodavaca mehanizacije.