NOVI SAD – „Radi se o hibridnom ratu protiv Srbije o napadu na slobodnu i nezavisnu politiku Srbije i ovo je nešto što je u kontekstu međunarodnih odnosa“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u emisiji „Grad i mi“ RTV Vojvodine komentarišući dojave o bombama u novosadskim školama.video icon
“Ja kao građanin sumnjam da to dolazi iz inostranstva neopredeljujući stranu. Neko pokušava da destabilizuje našu državu, da izazove uznemiravanje javnosti i osećaj nespokojstva i trošenje resursa na konstantne provere i u tome vidimo vrlo jasne razloge zašto to neko organizuje”, napomenuo je Vučević i i izrazio bojazan da će se ovakva situacija jedno vreme nastaviti.

“Iako većina nas pretpostavlja da nema postavljenih bombi, ne možete to prepustiti slučaju. Nije to stvar igre kad dobijete 250 dojava jer dovoljno je, ne daj bože, da jedna bude prava. Ljudi moraju da razumeju zašto policija i nadležne službe moraju da urade sve ono što nalažu procedure iako je teško zamisliti da neko može postaviti 250 bombi. Ali, morate da uradite sve da bi proverili da negde nije nešto urađeno što može da naruši živote naših građana i njihovu sigurnost”, naglasio je Vučević.

To nije više povremena pojava nego nešto što ima naznake dobre organizacije u pogledu uznemiravanja javnosti, tehnologije slanja obaveštenja i upozorenja da je neko ugrožen i prilično stvara konfuziju, rekao je Vučević i dodao da moramo da ostanemo hladnokrvni, da ne reagujemo emotivno i nervozno jer je to cilj onih koji to rade.

RTV