NOVI SAD – Bogdan Govorčanin iz OŠ „Nikola Tesla“ i Lola Avramov iz OŠ „Vuk Karadžić“ pobednici su novosadskog takmičenja osmog ciklusa projekta „Yettel – Brzinom do zvezda“. Takmičenje je održano na Gradskom stadionu Karađorđe, uz podršku AK Vojvodina i Saveza za školski sport Novog Sada, a učestvovalo je 78 dece iz osam škola sa teritorije Grada Novog Sada.

Projekat ,,Yettel – Brzinom do zvezda”, koji sprovode Srpski Atletski Savez i Yettel, ima za cilj da osnovcima približi važnost i lepotu sporta, zdrav način života i značaj fizičke aktivnosti za njihov pravilan razvoj, kao i popularizaciju atletike kao osnovne sportske discipline.

Finalisti takmičenja po gradovima (osam dečaka i osam devojčica) imaće priliku da se u Velikom Yettel finalu, koje će se održati u Beogradu sredinom juna, bore za titulu zlatne zvezdice “Yettel – Brzinom do zvezda” i mnoge vredne nagrade. Najbrže zvezdice finalnog takmičenja, njih 32, imaće priliku da učestvuje u atletsko-rekreativnom kampu “Brzinom do zvezda” u Krupnju.