FUTOG – Manifestacija “Futoško kulturno leto” počinje danas u Novom Sadu, a za posetioce je pripremljen raznovrstan program – koncerti, predstave, radionice za decu i odrasle, kao i prikaz filmskih hitova.

U ponedeljak, u 19 časova, na platou Kulturnog centra počinje radionica za decu “Vešte ruke i baloni”, na kojima će najmlađi naučiti kako se prave figure od balona, a nakon radionice, pozorište Teatrilo premijerno će izvesti predstavu “Plivajte sa nama”, objavljeno je na sajtu gradskeinfo.rs.

Istog dana, u Domu kulture Branko Ćopić u 19 časova počinje koncert Muzičkog centra Plej, a ulaz na programe je besplatan.

U utorak, na Svetski dan muzike, uz najlepše dečje ljubavne pesme i uručenje nagrada i priznanja najuspešnijim mladim autorima na Konkursu “Ljubav nije samo reč” nastupaju mladi muzičari Kreativnog M Kutka sa Tatjanom Savatić.

U sredu počinje ovogodišnji “Letnji maskenbal”, a u četvrtak posetioce očekuje koncert Ansambla narodnih pesama i igara KC “Mladost” Futog.

Svi ljubitelji filmova moći će da u petak pogledaju dva najnovija filmska hita- “Priče iz skrivenog grada: Drvo želja” za one mlađe, a za starije- film o muzičkoj legendi “Elvis”.

Istog dana, roditelje budućih đaka prvaka očekuje radionica “Nauči me kako da čitanje bude lako”.

“Futoško kulturno leto” održava se ove godine 21. put, u organizaciji Kulturnog centra “Mladost” Futog i Udruženja građana “Not hope wish”.

Tanjug