BEOGRAD – Krevet je glavni komad nameštaja u spavaćoj sobi. Zato je izbor udobnog kreveta apsolutni imperativ jer to znači da ste obezbedili sebi kvalitetan san, a to će se sigurno odraziti na sve aspekte vašeg života. Naravno, pri odluci koji krevet izabrati ni njegov izgled ne izostaje, kako bi se uklopio uz ostatak ambijenta. U zavisnosti od prostora koji imate na raspolaganju, možete se odlučiti za krevet za jednu osobu, koji je, pored spavaće, često deo i dečije sobe. Praktično rešenje su svakako i ležaj i fotelje na razvlačenje, koji sa dodatnom dekoracijom doprinose živosti ambijenta.

Ukoliko vaš odabrani krevet ima samo ulogu za spavanje, onda vam ne stvara svakodnevnu brigu oko pripreme prostora za sedenje. Sjajan primer kreveta za spavanje za jednu osobu je krevet DEVOTION koji se lako uklapa uz bilo koji nameštaj. Zanimljivom posteljinom možete ga lepo uklopiti uz izgled ostatka spavaće sobe.

Kreveti lepše izgledaju kada nisu postavljeni skroz do zida ili prozora, pa ga možete tako pozicionirati u prostoru. Trudite se samo da prekrivač bude dovoljno širok da prekrije ivice kreveta i u potpunosti pokrije dušek. Ukoliko posteljina ima neke šare ili patern, možete da dodate jednobojni dekorativni jastuk.

U slučaju da vaš krevet služi i za sedenje, najbolje rešenje su ležajevi na razvlačenje. Trudite se da imaju i kutiju za odlaganje posteljine, kako biste dobili na prostoru.

Ukrasni jastučići su odličana dekoracija, a možete se odlučiti za meke boje koje možete lako da kombinujete, a nećete pogrešiti ni sa bež i sivim jastucima.

Ležaj ALTELLA je veoma praktičan, a njegova pastelna boja, sa jastučićima u neutralnoj bež boji raznih oblika, čini ga modernim modelom, pogodnim za uređenje različitih ambijenata u domu. Odličan je izbor kao dodatni ležaj za spavanje, a poseduje i jednu kutiju za odlaganje posteljine.

Kako biste razbili neutralne tonove, odlučite se za jednu jarko roze jastučnicu i prekrivač, koji će uneti vedrinu u ambijent.

Za manje prostore razmislite o funkcionalnom modelu ležaja FANTASTICO PLUS, koji je primarno fotelja, ali pruža mogućnost pretvaranja u ležaj. Možete da birate između nekoliko različitih dezena, kako bi se najbolje uklopio uz postojeći ambijent. Ovo vam otvara mogućnost i za razne kombinacije dekorisanja, kako sa šarenim tapetama, tako i sa smelim bojama zida.

Ležaj možete dekorisati jastučićima i prekrivačem u nekoj jarkoj boji, koju možete ponoviti u prostoru kroz omiljeni cvet u vazi ili pleteni tabure.

Kupovina ležaja na razvlačenje štedi i vaš novac, jer jedan komad nameštaja možete koristiti u dve svrhe: za sedenje i za spavanje. Uglavnom su atraktivnog izgleda, a lako se pretvaraju u krevete i uglavnom imaju dodatni prostor za odlaganje.

Ukoliko ipak imate kutak koji služi samo za spavanje, dizajneri enterijera Forma Ideale vam preporučuju krevet za jednu osobu, koji je odličan za male prostore.

Pre finalne odluke, uzmite u obzir prostor koji imate na raspolaganju, kao i koji od predloga bi se najbolje uklopio uz ambijent vaše spavaće sobe, a svakako nema prostora da pogrešite, šta god odlučili. Vaš krevet za miran san čeka na vas!