BEOGRAD – Kaže se da je prvi utisak najbitniji. Hodnik ili predsoblje je upravo prostorija koja daje prvi utisak o vašem domu. Često ne razmišljamo o tome, pa se uređenju hodnika posvećuje najmanje pažnje, iako je to važan deo svakog doma koji se može veoma praktično iskoristiti. U nastavku delimo sa vama neke lepe ideje za uređenje hodnika, kako biste maksimalno mogli da iskoristite ovaj prostor.

Najčešći slučaj je da se na hodnik nastavlja predsoblje i u tom slučaju se treba opredeliti za nameštaj koji je prikladan za predsoblje. Nećete pogrešiti sa komadima iz kolecije VALENCIA, koja nudi pet različitih elemenata za idealnu kombinaciju u vašem predsoblju.
Za savršeni izgled predsoblja možete kombinovati element predsoblja VALENCIA P2 OG, čija se unutrašnjost sastoji od nosača vešalica i tri police za odlaganje, element predsoblja VALENCIA KOM sa praktičnim zatvorenim segmentom za odlaganje obuće i element predsoblja VALENCIA CIV.
Element predsoblja VALENCIA P2 OG je odličan izbor ukoliko u hodniku nemate dovoljno prostora da dodate odgledalo, koje pored osnovne namene stvara i iluziju većeg prostora i korisno je u uskim hodnicima.

Za boju zida možete odabrati popularnu “avokado zelena” nijansu, koja će pružiti dovoljno svetlosti i kolorita, kao i savršenu podlogu za sistem VALENCIA u kombinaciji artisan hrasta, opak bele i bele mat folije.
Razmislite i o nijansama sunca, zemljanoj paleti ili floralnom paternu za toplu dobrodošlicu i prijatan osećaj pri ulasku u dom.
Ukoliko hodnik nije dovoljno dugačak, možete ga vizuelno produžiti drvenim letvicama, pa u dodatom prostoru smestite manju komodu, cipelarnik ili otvorenu policu, u zavisnosti od vaših potreba.

Ispred drvenih letvica, koje će produžiti kako hodnik, tako i dnevnu sobu, smestite cipelar CLIF koji je oplemenjen bogatom teksturom drveta. Uz njega se sjajno uklapa i otvorena polica VKS-80062 koja je idealna za izlaganje omiljene dekoracije, uspomena i ramova. Oba elementa su veoma praktična, a pritom ne zauzimaju mnogo prostora.
Ukoliko na raspolaganju imate više prostora, hodnik može biti odličan prostor i za skladištenje i odlaganje raznih stvari i sitnica.
Za uredan izgled vašeg hodnika odličan je garderober GALICIA 220 POG u kojem će sve nagomilane stvari biti uredno spakovane i sortirane. Za dodatno odlaganje stvari dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu komodu DUERO 3K2F, koja pored zatvorenih polica ima i dve fioke, pa ćete sve nesortirane sitnice moći da odložite u njih, a površinu komode možete dekorisati raznim sitnicama.

Ukoliko imate vrlo malo dostupnog prostora, razmislite o manjoj uskoj komodi ili cipelaru koji može da obezbedi prostor za ključeve, poštu, zajedno sa manjim stonim lampama i ukrasnim predmetima.
Nadamo se da su vas ideje koje smo podelili sa vama inspirisale da osmislite savršeni izgled vašeg hodnika, koji će svakodnevno poželeti najtopliju dobrodošlicu i vama i svakome ko dođe u vaš dom.