NOVI SAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin , gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i novi vršioc dužnosti načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Goran Radonjić održali su sastanak na kome je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u Novom Sadu, kao i modaliteti za jačanje saradnje policijske uprave sa lokalnom samoupravom radi unapređenja bezbednosti i zaštite građana Novog Sada, posebno imajući u vidu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture, te da se u sklopu promocije očekuju brojne manifestacije i događaji sa velikim brojem posetilaca, a, takođe, i zbog toga što je Novi Sad tradicionalno domaćin jednog od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi „Egzita“.
Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da su bezbednost i sigurnost građana Novog Sada jako važni i dodao da će Grad nastaviti da pruža punu podršku policijskoj upravi, te da je dolaskom ministra policije Vulina na čelo Ministarstva, saradnja policije sa lokalnim samoupravama još efikasnija i bolja.

“Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku Policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner”, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Novi Sad je bezbedan grad. Policija će učiniti sve da na predstojećim događajima i dešavanjima širom Novog Sada i građani ovog grada i posetioci manifestacija i koncerata budu bezbedni i sigurni. Od v.d. načeknika Radonjića očekujem maksimalno angažovanje i efikasnost “, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
“Policija je prethodne godine marljivim, efikasnim i posvećenim radom učinila da „Egzit“ festival bude jedan od najbezbednijih muzičkih festivala u Evropi i nema razloga da tako ne bude i ove godine. Policija će učiniti sve da posetioci „Egzita“ budu sigurni, bezbedni i da se lepo provedu, ali ćemo isto tako učiniti sve da Novosađani tokom dana „Egzit“ festivala budu sigurni i zaštićeni, da im svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen ili otežan. Posebnu pažnju tokom trajanja festivala usmerićemo na sprečavanje konzumiranja narkotika i hapšenje dilera, ali i uživaoca droge”, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu na punoj podršci koju pružaju policijskoj upravi, kako kroz materijalnu pomoć, tako i kroz sve zajedničke projekte u cilju podizanja bezbednosti građana.

„Zahvalni smo Gradu Novom Sadu za svu materijalnu pomoć i podršku koju nam pružaju u izgradnji nove policijske stanice u Radničkoj ulici, koja će policajcima omogućiti bolje uslove za rad, a građanima centralnog dela Novog Sada pružiti još veću bezbednost i sigurnost”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odao je poštu i položio cveće na spomen obeležje poginulim pripadnicima Policijske uprave Novi Sad.

Tanjug
Foto: MUP