NOVI SAD – Novosadska plaža Štrand okupila je veliki broj kupača, ali i posetilaca koji uživaju u raznovrsnim aktivnostima koje su u ponudi. Omiljena letnja destinacija u gradu spremna je da i ove sezone ponudi sugrađanima čistu plažu, sređeno zelenilo i pre svega sigurno mesto za boravak. video icon

Brojne korisne aktivnosti dobrinele su da kratka pauza od kupanja i sunčanja bude iskorišćena na pravi način. Kako pravilno reanimirati usled srčanog zastoja i na koji način koristiti AED uređaj koji je postavljen na nekoliko lokacija u gradu, detaljno je objašnjeno na interaktivnom drugom “javnom času” u okviru kampanje “Spasi me”.

“Namenjena je svim zainteresovanim građanima, da tako kažem laicima koji nisu medicinske struke, koji žele da nauče kako se upotrebljava AED aparat, kako se radi KPR, isto tako, da obnove znanje ukoliko nešto znaju o tome. Takođe je namenjeno i deci, ovde imamo jedan zabavno edukativni kutak gde će deca moći da nauče brojeve hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, policije… da reanimiraju velikog medu”, objašnjava Teodora Lakić, iz kampanje “Spasi me”.

RTV (Dunja Kovačević)