BEOGRAD – Potpredsednica vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisala je danas s ministrom tehnologije i industrije Mađarske Laslom Palkovičem Memorandum o razumevanju u oblasti obnovljivog vodonika između ova dva ministarstva.

Dogovoreno je da se formira radna grupa koja će razmenjivati važna strateška dokumenta i rezultate dosadašnjeg rada kada je reč o upotrebi vodonika kao izvora energije.

“Srbija trenutno radi strategiju razvoja energetike, naša ideja pre nekoliko meseci je bila da u našoj strategiji energetike možda i glavno mesto ima vodonična strategija. Ovaj Memorandum koji smo danas potpisali je osnova da možemo zajedno da radimo na vodoničnoj strategiji. Memorandum nam daje osnovu da možemo da razgovaramo kako ćemo to primeniti kod nas, i prostor da možemo da razmišljamo o pilot projektima ovde. Imaćemo zajedničku razmenu dokumenata koja se tiču čak i izmena određenih zakona kako bismo ubrzali proces korišćenja vodonika”, istakla je Mihajlovićeva.

Tanjug