MINHEN – Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je večeras titulu šampiona Evrope, drugi put u karijeri, pobedom na prvenstvu u Minhenu.
Vuleta je već u prvoj seriji skočila sjajnih 7,06 metara i do kraja zadržala prvo mesto.

Njoj je ovo drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine i ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Srebro je pripalo Nemici Malaiki Mihambo (7,03), a bronza Britanki Džasmin Sojers (6,80).

Druga srpska predstavnica Milica Gardašević završila je na sedmom mestu sa skokom 6,52 metra.

Predsednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić čestitali su večeras Ivani Vuleti osvajanje zlatne medalje.

Vuleta: Uživala sam, vratila sam se izvornoj sebi

Znala sam da neće biti nimalo lako protiv Malaiki Mihambo, pre njenom publikom, ali ovo sam čekala četiri godine, s obzirom da je ona od 2016. u Amsterdamu postala i svetska i olimpijska šampionka i sve vreme smo “tu u svakom pogledu”, rekla je nova-stara evropska šampionka Ivana Vuleta.

“Atmosfera je bila fantastična, sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela samo to da iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Judžinu gde sam pokušala da imam drugačiji pristup i da dođem do medalje, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju”, izjavila je Vuleta.

Mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, bez obzira što je bilo hladno, naglasila je Vuleta.

“Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to tražila jer sam želela da se približim ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna, uživam. Hvala svima puno na podršci”, poručila je najbolja srpska atletičarka.

Vučić čestitao Ivani Vuleti evropsko zlato

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je atletičarki Ivani Španović Vuleta osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

“Draga Ivana Španović, od srca Vam čestitam osvojeno evropsko zlato, kojim se Srbija ponovo upisala u sam vrh atletskog sporta! Hvala Vam što ste i ovom medaljom podigli našu zemlju na pobednički tron. Bravo, Ivana! Idemo na nova zlata!”, poručio je Vučić na svom zvaničnom tviter nalogu.

Španović Vuleta je već u prvoj seriji skočila sjajnih 7,06 metara i do kraja zadržala prvo mesto.

Njoj je ovo drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine i ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Brnabić: Hvala Vam što predstavljate Srbiju u svetu na najlepši način

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović Vuleta osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

“Bravo Ivana Spanović! Čestitam Vam od srca osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Hvala Vam sto predstavljate Srbiju u svetu na najlepši način”, poručila je Brnabić na Tviteru.

Tanjug