NOVI SAD – Dan sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji “Oluja”, tokom koje je više od 1.700 Srba ubijeno, a 250.000 proterano iz Hrvatske, obeležen je večeras u Novom Sadu, uz prisustvo državnog vrha Srbije i brojih građana. video icon
Parastos za žrtve tog zločina služio je patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve gospodin Porfirije.

Vučić: Naša politika jeste i ostaće mir, gotovo po svaku cenu
Predsednik Vučić poručio je povodom obeležavanja godišnjice ”Oluje” da politika Srbije jeste i ostaće mir, gotovo po svaku cenu.

“Naša politika jeste i ostaće mir, mir i mir, gotovo po svaku cenu”, napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav”

Na Trgu slobode u Novom Sadu, obeležavanju “Oluje” prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Vladimir Orlić, premijerka Ana Brnabić, ministri, poslanici, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i brojni građani, ujedinjeni u nameri da sačuvaju sećanje na žrtve tog zločina.

Patrijarh Porfirije: Pamtimo da ne bi neko mogao da kaže “to se nije desilo”

Patrijarh Porfirije poručio je večeras da moramo da praštamo, ali da ne smemo da zaboravimo, već pamtimo da ne bi neko mogao da kaže da se to nije desilo.

Patrijarh je posle parastosa za žrtve, kojim je počelo svečano obeležavanje godišnjice “Oluje”, rekao da moramo da praštamo jer je to jevanđeljska zapovest, ali da nećemo ne samo molitveno, već i na svaki drugi način, da zaboravimo stradanje našeg naroda.

“Ne smemo i ne možemo”, poručio je patrijarh srpski Porfirije.

Tanjug, RTV