SUBOTICA – Povodom Svetskog dana školskog mleka, Mlekara Subotica koja posluje u okviru regionalnog lidera mlečne industrije – Imleka, tradicionalno je uručila donaciju mlečnih paketa i školske opreme deci iz Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” iz Subotice.

Mlekara Subotica jedna je od najstarijih mlekara u Srbiji sa dugom tradicijom koja datira od 1955. godine, a danas je jedan od najpoznatijih brendova ne samo u Vojvodini već u celoj zemlji. Od svog osnivanja pa do današnjih dana, njen prioritet je društveno odgovorno poslovanje sa akcentom na brigu o deci i njihovom odrastanju, te su donacije donacije poput današnje uveliko deo tradicije njenog poslovanja.

“Mlekara Subotica tradicionalno donira brojne ustanove za decu širom Vojvodine, a ovog puta je to učinila povodom Svetskog dana školskog mleka, kako bi đacima poželela srećan polazak u školu. Svetski dan školskog mleka utemeljen je 29. septembra 2000. godine od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), a osnovni cilj obeležavanja je podsećanje na značaj konzumacije mleka i mlečnih proizvoda posebno kod dece školskog uzrasta, njegovog značaja za pravilan rast i razvoj. Sa tim ciljem i naša kompanija već više od decenije obeležava ovaj bitni datum kako bi široj javnosti, roditeljima i deci predočila sve benefite konzumacije mleka”, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.