NOVI SAD – Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ raspisuje konkurs za dodelu četiri godišnje nagrade za stvaralačke rezultate u kulturi i umetnosti i unapređivanju kulturnog života, uvažavajući sve posebnosti Autonomne pokrajine Vojvodine.
Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ dodeljuje sledeće nagrade:

kcv, godisnje, nagrade, milos, crnjanski
Izvor: Kulturni centar Vojvodine

Iskre kulture – dodeljuje se za savremeno stvaralaštvo mladom autoru do 35 godina u oblastima:

– književnost (stvaralaštvo, prevodilaštvo)

– muzika (stvaralaštvo, inerpretacije)

– likovne i primenjene umetnosti, vizuelne umetnosi i arhitektura

– scensko stvaralaštvo i interpretacija (drama, opera, balet i ples)

– kinematografija i audio-vizuelno stvaralaštvo

– umetnička fotografija

– digitalno stvaralaštvo i multimedija

Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost dodeljuje se pojedincu u oblasti očuvanja i razvijanja višejezičnosti i kulturne baštine nacionalnih zajednica koje tradicionalno žive u AP Vojvodini i doprinose međusobnom uvažavanju i upoznavanju različitih jezika, kultura u Vojvodini.

Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa dodeljuje se za doprinos pojedincu u istraživanju, zaštiti i korišćenju duhovne i materijalne kulturne baštine u AP Vojvodini.

Medalja kulture za životno delo, tj. za ukupno stvaralaštvo/rad, dodeljuje se pojedincu za dugogodišnje kontinuirano umetničko stvaralaštvo, koje je obeležilo vreme u kom je nastajalo, predstavljajući trajno kulturno dobro AP Vojvodine.

Nagrada se sastoji od umetničkog predmeta, diplome i novčanog iznosa.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2022. godine.

Potrebno je da predlagači obrazložene i dokumentovane predloge za neku od pomenutih nagrada i uredno popunjen Prijavni list, dostave u tri primerka na adresu:

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanskiˮ

Vojvode Putnika 2, 21101 Novi Sad sa naznakom: „Za Godišnje nagrade Kulturnog centra Vojvodine ̕Miloš Crnjanski̕. Navesti i za koju od pomenutih nagrade se predlaže kandidat.

Na poleđini koverte je potrebno navesti ime i prezime/naziv predlagača i adresu. Neblagovremeni predlozi biće vraćeni predlagaču/pošiljaocu.

Za sve informacije možete nas kontaktirati putem telefona 021/4754-128, 021/4754-148 i imejl adrese: produkcija@zkv.rs.

RTV