NOVI SAD – Na Novosadskom sajmu od 28. septembra do 2. oktobra održaće se 54. LORIST i Sajam ekologije, na kojem će posetioci imati priliku da vide najmoderniju lovačku i ribolovačku opremu, vatreno oružje, pirotehničke proizvode, ali i da degustiraju paprikaš od divljači. video icon
Na ovogodišnjem LORIST-u više od 100 izlagača predstaviće bogatu ponudu iz oblasti lova, ribolova, sporta i turizma. U sklopu LORIST-a održaće se i Sajam ekologije, koji ima za cilj da podigne svest o primarnoj selekciji otpada. Pored edukativnog dela, posetioci će moći da kupe rasadni materijal, lekovito bilje i brojne proizvode od kože.

“Ono što je novina je da pored Hale 1, pored Avale koje su tradicionalno, koje predstavljaju izlagački deo, ove godine smo uključili i Master halu, gde će biti prilike za sve naše posetioce da pogledaju štand na kome se država Srbija i Ministarstvo poljoprivrede pojavilo na svetskoj izložbi trofeja u Budimpešti prošle godine”, kaže Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma.

“Vojvodinašume” obeležavaju dve decenije postojanja i ove godine će na otvorenom prostoru postaviti Lovačku kuću, u kojoj će posetioci moći da degustiraju specijalitete od divljači. Tu će naravno biti i sekači sa motornim testerama, koji će pokazati svoje veštine u brzoj obradi drveta.

RTV (Nemanja Popadić)