KANJIŽA – Ove godine je u Kanjiži od 16. o 21. avgusta organizovan osmi „Kamp perspektivnih sportista KBSV“. Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Kanjiže, uz koordinaciju Kik boks saveza Vojvodine. audio icon
Kamp je zamišljen kao edukativna osnova za dalji napredak u sportu, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja i boravak u prirodi, na obali Tise. Broj učesnika Kampa je svake godine sve veći i mnogo je onih koji nisu mogli da prisustvuju zbog ograničenog kapaciteta. Učestvovalo je 112 mladih kik boksera (oba pola) iz 19 kik boks klubova iz Vojvodine i Mađarske.

Naravno, najvažniji aspekt seminara su treninzi koje vode licencirani treneri Kik boks Saveza. Osim za usavršavanje takmičara, ovaj kamp je i značajan po zajedničkom radu trenera, uzajamnim sugestijama i pomaganju. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, održavani su treninzi i predavanja polaznicima za Operativne trenere kik boksa.

Ove godine eminentni stručnjaci su održali nekoliko značajnih predavanja. Naši proslavljeni bokseri Tadija Kačar i Dragomir Vujković polaznicima kampa održali su „Olimpijski čas“.

Na teme Teorija i metodika Kik boksa i Značaj i uloga trenera u kik boksu svoje bogato iskustvo kao vrhunskog trenera i takmičara preneo je Miodrag Jotić.

O suđenju je govorila Jelena Kuburić, dok su o dopingu u ime Antidoping agencije Srbije najnovija znanja i stavove preneli dr Marija Anđelković, dr Marija Milosavljević, i dr Jelena Đurović.

Predsednik Kik boks saveza Vojvodine Žarko Radović je aktivno učestvovao u radu i nadgledao funkcionisanje ovogodišnjeg kampa. Okupljanju perspektivnih kik boksera u Kanjiži prisustvovao je i predstavnik Kik boks saveza Srbije, generalni sekretar saveza Petar Petrović.

Kamp je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

RTV (Ljubenko Zvizdić)
Foto: Kamp perspektivnih sportista Kik boks saveza Vojvodine 2022 kick.rs