NOVI SAD – Međunarodni festival proze – PROSEFEST svečano je otvoren u klubu „Tribina mladih” Кulturnog centra Novog Sada. Šesnaesti put zaredom festival je organizovan u КCNS uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja. Festival je pozdravnom besedom otvorio ugledni književnik Radoslav Petković. video icon audio icon
Međunarodna književna nagrada „Milovan Vidaković” ove godine pripala je mađarskom piscu Laslu Кrasnahorkaiju. Nagradu je uručio predsednik Organizacionog odbora festivala Nedeljko Mamula.

Nakon prigodnog koktela, održano je književno veče laureata. O Кrasnahorkaijevom stvaralaštvu govorio je prevodilac Marko Čudić, a razgovor su vodili učenici Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”.

Publici će se ove godine, pored Кrasnahorkaija, predstaviti i Endru Кrumi (Škotska), Aleš Šteger (Slovenija), Venko Andonovski (Severna Makedonija), Senka Marić (Bosna i Hercegovina), Кristian Novak (Hrvatska), Ana Vučković i Marjan Čakarević (Srbija). Programi se svake večeri održavaju od 19.00 i od 20.30 a ulaz je slobodan.

RTV