BEOGRAD – Kompanija Nestlé donirala je više od 17 tona prehrambenih proizvoda bankama hrane širom Srbije, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Nestlé proizvodi, kao što su supe, majonez, začini, konditorski proizvodi i kafa, isporučeni su na teritorije Vojvodine, Beograda, Niša, kao i u Federaciju banaka hrane Srbije.

Nacionalnu akciju doniranja hrane drugu godinu zaredom organizuje Koalicija za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Srpski filantropski forum, Trag fondacija, Smart Kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Cilj kampanje je podizanje svesti građana o problemu bacanja hrane i nedovoljnih donacija hrane, kao i doprinos povećanju donacija.

„Kao najveći svetski proizvođač hrane, Nestlé ima želju i dužnost da svojim proizvodima olakša svakodnevicu socijalno ugroženih grupa u našoj zemlji. U prvoj polovini ove godine donirali smo brojnim institucijama hranu u vrednosti većoj od 16 miliona dinara, a sada smo se s radošću odazvali kampanji Spasimo hranu, spasimo humanost za koju verujemo da će postati tradicionalna i nastaviti da okuplja našu industriju u svojoj humanoj misiji“, rekla je Milica Milanović, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Nestlé.