NOVI SAD – Stonoteniserke Novog Sada ostvarile su najbolji rezultat u istoriji kluba plasmanom među 12 najboljih ekipa u Ligi šampiona. video icon
Pobednički poen u duelu Anete Maksuti i Ide Jazbek označio je početak velikog slavlja u maloj sali SPENS-a. Šampionke Srbije posle velike borbe i dva preokreta savladale su austrijsku ekipu Filah sa 3:2.

Hrvatska reprezentativka Ivana Malobabić u četiri seta savladala je Anetu Maksuti, da bi istim rezultatom izjednačila Ana Marija Erdelji u duelu sa našom reprezentativkom, Draganom Vignjević.

I treći meč završen je rezultatom 3:1, a u susretu bivše i sadašnje kapitenke Novog Sada, iskusna Ana Žofija Fenjveši bila je bolja od Tijane Jokić.

Ekipu Slobodana Stojanavova ponovo je u život vratila Erdelji koja je u sjajnom meču bila bolja od Malobabićeve. Rezultat je bio 3:1, što je dalu šansu Aneti Maksuti da protiv mlade Ide Jazbek donese bod vredan plasmana u drugu fazu elitnog takmičenja.

Maksutijeva je bila ubedljiva i bez većih problema upisala odlučujuću pobedu, bez izgubljenog seta.

U iščekivanju žreba za drugu fazu Lige šampiona treba istaći da će stonoteniserke Novog Sada biti u jednoj od četiri grupe iz koje će po dve ekipe od tri ekipe obezbediti plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. Igraće se po sistemu svako sa svakim, kod kuće i u gostima.

RTV (Rade Macet)