KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je danas da Srbi na KiM žele samo mir, mole Prištinu da ne upotrebljava silu prema našem narodu, i samo traže da se poštuje dogovoreno, a to je Zajednica srpskih opština, uz konstataciju da u Briselu nije postignut nikakav dogovor po pitanju tablica, i da je za to izričito odgovorna Priština.
“Zajednica srpskih opština je plod dogovora i mi, Srbi sa KiM, samo to tražimo, da se potpisani sporazumi sprovedu, kako je dogovoreno. Želimo da živimo mirno i svoji na svome, i ne samo mi sa severa KiM, nego i naša braća sa juga, od Leposavića do Štrpca. Svi žele samo mir, da budu svoji na svome i da ostanu na svojim ognjištima”, rekao je Rakić, na vanrednoj pres konferenciji.

Nakon noćašnjih razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Rakić je rekao da iako su umorni, posle cele noći, kada su videli kolika je zabrinutost predsednika Vučića, ali i njegova posvećenost da reši krizu koju je izazvala Priština, Srbima na KiM, kaže, ništa nije teško.

U Briselu nije postignut nikakav sporazum, i za to je izričito odgovorna Pristina. A, to ste mogli da čujete i od međunarodnih predstavnika, pre svega od Žozepa Borela, a verujem i da će ostali predstavnici međunarodne zajednice to isto da kažu, a ne kao što često znaju da pozivaju obe strane na suzdržanost”, rekao je Rakić.

Tanjug
Foto: srpskalista.net