BEOGRAD – STADA Grupa nastavlja da snažno napreduje u ostvarenju svoje vizije održivog razvoja, što je nedavno potvrđeno i nezavisnom procenom. Na osnovu sveobuhvatnog okvira više od 70 indikatora upravljanja, vodeća organizacija za merenje rejtinga u oblasti zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) Sustainalytics objavila je dodatno unapređenje Stadinog rejtinga u pogledu rizika u oblasti ESG-a u decembru 2022.

Unapređen rejting rangira STADA Grupu među prvih 10% od više od 1.000 farmaceutskih kompanija koje Sustainalytics ocenjuje na globalnom nivou u pogledu ESG rizika. Osim toga, STADA se plasirala u gornju trećinu više od 15.000 globalnih kompanija koje ocenjuje Sustainalytics.

Unapređenje STADA rejtinga u oblasti ESG-a usledilo je nedugo nakon što je Grupa po prvi put objavila globalni Izveštaj o održivom razvoju, u kom na više od 140 stranica detaljno navodi aktivnosti koje STADA preduzima širom sveta ne bi li napravila pozitivan uticaj na ljude i njihovo zdravlje, ekonomiju i životnu sredinu.